Ιδιαίτερες ταυτότητες

Ιδιαίτερες ταυτότητες

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Το «Κυνήγι του Χρωματιστού Ξίφους» (ή αλλιώς, ο εναγκαλισμός του διαφορετικού…)



Στο πλαίσιο της πρόληψης, το Κέντρο Ημέρας «Δίπυλο» για τους Έλληνες Μουσουλμάνους διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά, που στοχεύουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, στην παροχή εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών ερεθισμάτων, στη διευκόλυνση της αυτοέκφρασης, στην ενδυνάμωση της προσωπικής φωνής κ.λπ.
Απώτερος σκοπός όλων αυτών αποτελεί η πρόληψη στην κοινότητα φαινομένων τόσο σχολικού και κοινωνικού αποκλεισμού, όσο και μισαλλοδοξίας και φανατισμού. Μία από αυτές λοιπόν τις δράσεις είναι και το «Κυνήγι του Χρωματιστού Ξίφους», που πιλοτικά έλαβε χώρα την Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, στο Κέντρο Ημέρας «Δίπυλο».

Το «Κυνήγι του Χρωματιστού Ξίφους» είναι ένα παιχνίδι-περιπέτεια για παιδιά. Είναι ένα εσωτερικό αλλά και ομαδικό ταξίδι από τη «Χώρα του Λευκού» σε αυτήν «των Χρωμάτων», από έναν κόσμο ομοιόμορφο και μονότονο, σ’ έναν άλλον, όπου η διαφορετικότητα είναι ομορφιά, και η συνεργασία, το ζητούμενο…
Δοκιμασίες που πρέπει να αντιμετωπίσεις, και αποστολές που πρέπει να φέρεις σε πέρας, προκειμένου να κερδίσεις το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο: τη μοναδικότητά σου και την αξία που αυτή φέρει, ιδίως κατά τη συνύπαρξη με τον «άλλον», τον «ξένο», τον διαφορετικό.

Τα παιδιά της κοινότητας των Μουσουλμάνων στην περιοχή του Κεραμεικού και του Βοτανικού, με μεγάλο ζήλο συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε μία δραστηριότητα, διασκέδασαν, και στο τέλος βιώσαν την ηθική ικανοποίηση και τη θέρμη μιας μεγάλης αγκαλιάς, που χωράει όλους τους ανθρώπους της Γης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου